Parmezaan-kalfsgehaktballetjes met tomatensaus en puree

recept van njam! van Stephanie Bex

Ingrediënten

4 personen

Voor de kalfsgehaktballetjes:

  • 500 gr kalfsgehakt
  • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 gr broodkruim
  • 2 eieren
  • 2 teentjes look, geperst
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 75 ml melk

Voor de tomatensaus:

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 400 ml tomatenpassata
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper – zout

Voor de aardappelpuree:

  • 4 grote aardappelen
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje melk
  • peper - zout - nootmuskaat

Bereiden

Doe het kalfsgehakt, de Parmezaanse kaas en het broodkruim in een kom. Voeg er nog de eieren, de look, de peterselie en de melk aan toe. Meng alles goed onder mekaar tot een homogene massa. Rol balletjes van het gehaktmengsel en bak ze goudbruin in de pan in een klontje boter.

Maak nu de tomatensaus. Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en voeg er de bloem aan toe. Laat een minuutje bakken en bevochtig vervolgens met de melk en daarna de tomatenpassata. Breng de saus op maak met gedroogde oregano, peper en zout.

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn tot puree samen met een klontje boter en een scheutje melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Voeg de kalfsballetjes bij de saus en laat nog enkele minuten doorwarmen.

Serveer de kalfsballetjes met de tomatensaus en een flinke lepel aardappelpuree.

 
 

Ann Ramaekers

PR Manager, oSérieux! PR & Events

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over European Veal Campaign


Kalfsvlees is een echt paradepaardje van ons gastronomisch erfgoed en de recepten op basis van kalfsvlees zijn onlosmake- lijk verbonden met de Europese culinaire cultuur: blanquette, escalope milanese, kalf marengo, ... Om het belang en de uitzonderlijke eigenschappen te benadrukken, heeft Europa besloten een campagne ter promotie van kalfsvlees te co-financieren in België, Frankrijk en Italië. De campagne heeft tot doel om het belang van de productie van kalfsvlees in Europa te versterken en de consumptie te bevorderen door middel van een uitgebreide actiecampagne.

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, is bijzonder blij dat de Europese campagne ‘MET KALFSVLEES SMAAKT HET NOG BETER’ ook in België uitgerold wordt. Belgen houden van lokaal vlees en maar liefst 85% van het Europees kalfsvlees wordt geproduceerd in Nederland, Frankrijk, Italië en België. Kalfsvlees is niet alleen lekker, het past in een evenwichtig voedingspatroon en je kan er eindeloos culinair mee variëren. Kalfsvlees verdient dan ook een plekje op het menu van ieder Belgisch gezin.

Meer info & recepten: gekopkalfsvlees.be

De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat. Bezoek de nubel.be website voor meer informatie en aanbevelingen over evenwichtige voeding.

The European Union supports campaigns that support high quality agricultural products.