MET KALFSVLEES SMAAKT HET NOG BETER

VOORAL IN HET GEZELGSCHAP VAN CHEF GILLES MELCHIOR

Het voorjaar is het seizoen bij uitstek om kalfsvlees opnieuw op je bord te verwelkomen. In alle mogelijke bereidingen: van heerlijk gastronomisch tot lekker licht. Want de subtiele smaken van een zacht stukje kalfsvlees doen je zintuigen helemaal ontwaken. Kalfsvlees is bovendien heel makkelijk om te bereiden. Wedden dat je er niet genoeg van krijgt? ​ ​

Kalfsvlees is er voor elke goesting. Het is geschikt als hoofdingrediënt voor speciale etentjes, maar ook als dagelijkse kost. Ideaal voor een verfijnd gerecht, maar ook smakelijk bij een snelle picknick. Dit stukje vlees steelt keer op keer de show, in zowel originele recepten als in grote klassiekers. Met kalfsvlees is het nog beter, want de unieke smaak spreekt tot ieders verbeelding!

Kalfsvlees is een echte inspiratiebron voor iedereen die graag kookt. Van de ‘zondagskoks’ tot de ware keukenprinsen en -prinsessen. Daarom gaat chef Gilles van Melchior in Tienen een heerlijke uitdaging aan: hij geeft gerechten uit zijn gastronomische keuken een ‘twist’ met kalfsvlees. Want jawel, met kalfsvlees smaakt het nog beter!

Met kalfsvlees kan ik zowel traditionele gerechten maken als meer atypische als ik mijn persoonlijke touch wil toevoegen. Gilles Melchior

Tartelette met kalfstartaar en een crème van miso ​

Ingrediënten :

Voor de tartaar:

 • 500gr kalfslende
 • 50gr miso
 • Sjalot
 • Zeste van citroen
 • Peper en zout

 

Voor de misocreme:

 • 50gr miso
 • 3 eiwitten
 • 50gr kippenfond
 • 20gr citroensap
 • Druivenpitolie
 • Peper en zout

 

Voor de tartelette

 • Brickdeeg
 • Tartelettevormpjes

 

Voor de afwerking:

 • Eetbare bloemen
 • Kappertjes
 • Verse algen of zilte kruiden (oesterblad, zeekraal)

 

Werkwijze :

 

Vries het kalfsvlees kort in. Snij met een scherp mes het vlees in tartaar. Breng op smaak met miso, fijngesneden sjalot, zeste van citroen en peper en zout.

Warm de oven voor op 180 graden. Doe het brickdeeg in tartelettevormpjes. Bak de tartelettevormpjes gedurende zes minuten af.

Doe alle ingrediënten : miso, eiwit, kippenfond, peper, zout en het citroensap in een hoge mengbeter. Mix met een staafmixer tot een gladde saus en voeg straalgewjs de druivenpitolie toe.

Neem de afgekoelde tartelettes. Vul ze met de kalfstartaar. Werk af met toefjes misocreme. Versier met eetbare bloemen, kappertjes, algen en/ of zilte kruiden.

 

Dossier de presse FR

PDF - 1.4 Mb

Persdossier NL

PDF - 2.6 Mb

 

Voor meer informatie en overheerlijke recepten met kalfsvlees:

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over European Veal Campaign


Kalfsvlees is een echt paradepaardje van ons gastronomisch erfgoed en de recepten op basis van kalfsvlees zijn onlosmake- lijk verbonden met de Europese culinaire cultuur: blanquette, escalope milanese, kalf marengo, ... Om het belang en de uitzonderlijke eigenschappen te benadrukken, heeft Europa besloten een campagne ter promotie van kalfsvlees te co-financieren in België, Frankrijk en Italië. De campagne heeft tot doel om het belang van de productie van kalfsvlees in Europa te versterken en de consumptie te bevorderen door middel van een uitgebreide actiecampagne.

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, is bijzonder blij dat de Europese campagne ‘MET KALFSVLEES SMAAKT HET NOG BETER’ ook in België uitgerold wordt. Belgen houden van lokaal vlees en maar liefst 85% van het Europees kalfsvlees wordt geproduceerd in Nederland, Frankrijk, Italië en België. Kalfsvlees is niet alleen lekker, het past in een evenwichtig voedingspatroon en je kan er eindeloos culinair mee variëren. Kalfsvlees verdient dan ook een plekje op het menu van ieder Belgisch gezin.

Meer info & recepten: gekopkalfsvlees.be

De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat. Bezoek de nubel.be website voor meer informatie en aanbevelingen over evenwichtige voeding.

The European Union supports campaigns that support high quality agricultural products.