MET KALFSVLEES SMAAKT HET NOG BETER
VOORAL IN HET GEZELGSCHAP VAN CHEF GILLES MELCHIOR
Het voorjaar is het seizoen bij uitstek om kalfsvlees opnieuw op je bord te verwelkomen. In alle mogelijke bereidingen: van heerlijk gastronomisch tot lekker licht. Want de subtiele smaken van een zacht stukje kalfsvlees doen je zintuigen helemaal ontwaken. Kalfsvlees is bovendien heel makkelijk om te bereiden. Wedden dat je er niet genoeg van krijgt?
Kalfsvlees is er voor elke goesting. Het is geschikt als hoofdingrediënt voor speciale etentjes, maar ook als dagelijkse kost. Ideaal voor een verfijnd gerecht, maar ook smakelijk bij een snelle picknick. Dit stukje vlees steelt keer op keer de show, in zowel originele recepten als in grote klassiekers. Met kalfsvlees is het nog beter, want de unieke smaak spreekt tot ieders verbeelding!
Kalfsvlees is een echte inspiratiebron voor iedereen die graag kookt. Van de ‘zondagskoks’ tot de ware keukenprinsen en -prinsessen. Daarom gaat chef Gilles van Melchior in Tienen een heerlijke uitdaging aan: hij geeft gerechten uit zijn gastronomische keuken een ‘twist’ met kalfsvlees. Want jawel, met kalfsvlees smaakt het nog beter!
Met kalfsvlees kan ik zowel traditionele gerechten maken als meer atypische als ik mijn persoonlijke touch wil toevoegen. Gilles Melchior
Tartelette met kalfstartaar en een crème van miso
Ingrediënten :
Voor de tartaar:
- 500gr kalfslende
- 50gr miso
- Sjalot
- Zeste van citroen
- Peper en zout
Voor de misocreme:
- 50gr miso
- 3 eiwitten
- 50gr kippenfond
- 20gr citroensap
- Druivenpitolie
- Peper en zout
Voor de tartelette
- Brickdeeg
- Tartelettevormpjes
Voor de afwerking:
- Eetbare bloemen
- Kappertjes
- Verse algen of zilte kruiden (oesterblad, zeekraal)
Werkwijze :
Vries het kalfsvlees kort in. Snij met een scherp mes het vlees in tartaar. Breng op smaak met miso, fijngesneden sjalot, zeste van citroen en peper en zout.
Warm de oven voor op 180 graden. Doe het brickdeeg in tartelettevormpjes. Bak de tartelettevormpjes gedurende zes minuten af.
Doe alle ingrediënten : miso, eiwit, kippenfond, peper, zout en het citroensap in een hoge mengbeter. Mix met een staafmixer tot een gladde saus en voeg straalgewjs de druivenpitolie toe.
Neem de afgekoelde tartelettes. Vul ze met de kalfstartaar. Werk af met toefjes misocreme. Versier met eetbare bloemen, kappertjes, algen en/ of zilte kruiden.
Dossier de presse FR
PDF - 1.4 Mb
Persdossier NL
PDF - 2.6 Mb
Voor meer informatie en overheerlijke recepten met kalfsvlees: