Maak indruk op je gasten met het heerlijk feestmenu van Would Be Chef Sven Ornelis

Tijdens deze eindejaarsfeesten verwent Sven Ornelis, aka de Would Be Chef ons met een makkelijk en feestelijk menu. Op het dessert na, met speculoos, karamel en appeltjes, speelt kalfsvlees van bij ons de hoofdrol in alle gerechten van zijn menu.

Sven is fan van kalfsvlees en kookt super graag met dit heerlijk, subtiel, en lekker stukje vlees.

“Ik koop mijn kalfsvlees altijd bij De Vleeshouwerij in Knesselare, verklapt Sven. Een slager die zijn eigen dieren heeft en er een erezaak van maakt om het beste vlees te verkopen. En ja, als het product goed is, smaakt het altijd (lacht).”

 

We starten met een licht pittige tartaar van kalfsvlees, salade van kingcrab en Royal Belgian Caviar.

“Ik vind dit een geweldig feestrecept, licht en toch super feestelijk. ​ Als je een mooi lokaal product in zijn waarde laat en combineert met een paar andere edele ingrediënten kun je hele mooie dingen bereiken. De combinatie van kingcrab en kaviaar is gewoon hemels. Vergeet wel niet het kalfsvlees goed te kruiden. Kalfsvlees is bijzonder zacht van smaak en vraagt best wat kruiding.” ​ 
Website preview
Tartaar van kalf met king crab en kaviaar
Ontdek ons ​​recept Kalfsfilet, jus van hoorn des overvloeds, pastinaak en waterkers door foodie Myriam Minne van HapenTap: 800g kalfsfilet, boter,peper en zout.
Europa smaakt - Gek op kalfsvlees

 

Als tussengerecht kiest Sven voor een traag gegaarde Vitello tonnato met verse truffel.

“Ik laat mijn kalfsvlees heel langzaam sous vide garen in de stoomoven samen met lekker verse kruiden zoals rozemarijn. Ik kies voor een mooie kalfsfilet of kalfsmuis. Heerlijk mals!” Sven (hier foto’s van het recept + Sven die het bereidt in de keuken)
Website preview
Vitello Tonato met herfsttruffel
Ontdek ons ​​recept Kalfsfilet, jus van hoorn des overvloeds, pastinaak en waterkers door foodie Myriam Minne van HapenTap: 800g kalfsfilet, boter,peper en zout.
Europa smaakt - Gek op kalfsvlees

 

Helemaal in het teken van de Europese campagne ‘Met kalfsvlees smaakt het nog beter’ verrast Sven voor het hoofdgerecht met gestoomde buns met pulled kalfsvlees, gepekelde rode ui en jalapeño mayonaise.

“Maak een lekkere bouillon klaar boordevol verse kruiden en laat daarin het kalfsvlees minstens 5u heel zachtjes garen. De bouillon kan je trouwens zeven en bewaren. Super basis voor de heerlijkste sauzen😊” (hier foto’s van het recept + Sven die het bereidt in de keuken)

 

Op zoek naar nog meer overheerlijke recepten met kalfsvlees, surf dan naar de www.gekopkalfsvlees.be website.

Website preview
Gestoomde buns met pulled veal, gepekelde ui en jalapeño mayonaise
Ontdek ons ​​recept Kalfsfilet, jus van hoorn des overvloeds, pastinaak en waterkers door foodie Myriam Minne van HapenTap: 800g kalfsfilet, boter,peper en zout.
Europa smaakt - Gek op kalfsvlees

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over European Veal Campaign


Kalfsvlees is een echt paradepaardje van ons gastronomisch erfgoed en de recepten op basis van kalfsvlees zijn onlosmake- lijk verbonden met de Europese culinaire cultuur: blanquette, escalope milanese, kalf marengo, ... Om het belang en de uitzonderlijke eigenschappen te benadrukken, heeft Europa besloten een campagne ter promotie van kalfsvlees te co-financieren in België, Frankrijk en Italië. De campagne heeft tot doel om het belang van de productie van kalfsvlees in Europa te versterken en de consumptie te bevorderen door middel van een uitgebreide actiecampagne.

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, is bijzonder blij dat de Europese campagne ‘MET KALFSVLEES SMAAKT HET NOG BETER’ ook in België uitgerold wordt. Belgen houden van lokaal vlees en maar liefst 85% van het Europees kalfsvlees wordt geproduceerd in Nederland, Frankrijk, Italië en België. Kalfsvlees is niet alleen lekker, het past in een evenwichtig voedingspatroon en je kan er eindeloos culinair mee variëren. Kalfsvlees verdient dan ook een plekje op het menu van ieder Belgisch gezin.

Meer info & recepten: gekopkalfsvlees.be

De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat. Bezoek de nubel.be website voor meer informatie en aanbevelingen over evenwichtige voeding.

The European Union supports campaigns that support high quality agricultural products.