Kalfsvlees in al zijn facetten
Elk jaar kijken we vol ongeduld uit naar de zomer, we dromen van zachte zomeravonden en gezellige etentjes in de tuin en genieten volop van de heerlijkste gastronomische of net lekker lichte zomermaaltijden… Het ideale moment om kalfsvlees op het menu te zetten.
Kalfsvlees is zo ongelooflijk subtiel, dat de meest magische en gewaagde combinaties mogelijk zijn. Laat je vindingrijkheid en je creativiteit de vrije loop in een keuken zonder grenzen. Combineer met groenten, pasta, citrusvruchten, vers of gedroogd fruit, sauzen, … Chef Jens Verreckt zet kalfsvlees alvast in de kijker met heerlijke en trendy streetfood gerechten.
Streetstyle food met Italiaanse invloeden
Elke liefhebber van lekker eten in het Leuvense (en omstreken) kent Baracca. Het geheim van hun succes? Fusion met Italiaanse toetsen, boordevol invloeden van over de hele wereld. Mooi gepresenteerd en steevast klaargemaakt met de allerbeste producten. Klik hier voor meer info over Baracca.
"Sinds het begin van Baracca, hebben wij bewust gekozen om kalfsvlees op het menu te zetten. Het is dan ook een heel fijn stuk vlees, dat altijd sappig is en waarmee we onze gasten iedere keer opnieuw kunnen verrassen. In een conceptuele zaak. " aldus Jens.
Zin in een lekker zomers gerecht? Chef Jens Verreckt verwent onze smaakpapillen met 4 overheerlijke streetfoodgerechten. Je ontdekt ze in onderstaand dossier.
VEAU 2021 BE_FR.pdf
PDF - 5.5 Mb
VEAU 2021 BE_NL.pdf
PDF - 5.5 Mb
Super crispy escalope milanaise, spitskool en tonkatsu sauce
Bereiding : 15 minuten
Koken : 5 minuten

Ingrediënten voor 1 persoon
Kalfsescalope
1 x 140 g kalfslapje (bvb van de bovenbil)
1 eiwit (losgeklopt met een scheutje water)
50 g grove panko
40 g bloem
30 g fijngesneden spitskool
Tonkatsusaus
1 el ketchup
2 1/2 tl Worcestersaus (merk bulldog)
1 1/2 tl oestersaus
1 tl suiker
Pindacrunch
2 el gegrilde gezouten pinda noten (grof gehakt)
2 el krokante gefrituurde uitjes
Bord klaarzetten
2 bladeren ijsbergsla
Bereiding
Kruid het kalfslapje met peper en zout, paneer in bloem, eiwit en panko. Frituur gedurende 5 min op 170 graden.
Meng alle ingrediënten voor de tonkatsu saus.
Meng een beetje tonkatsu saus onder de spitskool. Snij het kalfsvlees in reepjes van 1 cm en verdeel deze over 2 ijsbergsla bladen. Lepel wat tonkastu saus over het vlees, leg de spitskool hierop en tot slot de mengeling van ui en pinda.
Rol toe en eet op!
Ann Ramaekers
PR Manager, oSérieux! PR & Events