Kalfsvlees in al zijn facetten

Elk jaar kijken we vol ongeduld uit naar de zomer, we dromen van zachte zomeravonden en gezellige etentjes in de tuin en genieten volop van de heerlijkste gastronomische of net lekker lichte zomermaaltijden… Het ideale moment om kalfsvlees op het menu te zetten.

Kalfsvlees is zo ongelooflijk subtiel, dat de meest magische en gewaagde combinaties mogelijk zijn. Laat je vindingrijkheid en je creativiteit de vrije loop in een keuken zonder grenzen. Combineer met groenten, pasta, citrusvruchten, vers of gedroogd fruit, sauzen, … Chef Jens Verreckt zet kalfsvlees alvast in de kijker met heerlijke en trendy streetfood gerechten.

 

Streetstyle food met Italiaanse invloeden

Elke liefhebber van lekker eten in het Leuvense (en omstreken) kent Baracca. Het geheim van hun succes? Fusion met Italiaanse toetsen, boordevol invloeden van over de hele wereld. Mooi gepresenteerd en steevast klaargemaakt met de allerbeste producten. Klik hier voor meer info over Baracca.

"Sinds het begin van Baracca, hebben wij bewust gekozen om kalfsvlees op het menu te zetten. Het is dan ook een heel fijn stuk vlees, dat altijd sappig is en waarmee we onze gasten iedere keer opnieuw kunnen verrassen. In een conceptuele zaak. " aldus Jens.

Zin in een lekker zomers gerecht? ​ Chef Jens Verreckt verwent onze smaakpapillen met 4 overheerlijke streetfoodgerechten. Je ontdekt ze in onderstaand dossier.

VEAU 2021 BE_FR.pdf

PDF - 5.5 Mb

VEAU 2021 BE_NL.pdf

PDF - 5.5 Mb

 

Super crispy escalope milanaise, spitskool en tonkatsu sauce

Bereiding : 15 minuten
Koken : 5 minuten

 
 

 

Ingrediënten voor 1 persoon

Kalfsescalope
1 x 140 g kalfslapje (bvb van de bovenbil)
1 eiwit (losgeklopt met een scheutje water)
50 g grove panko
40 g bloem
30 g fijngesneden spitskool
Tonkatsusaus ​
1 el ketchup
2 1/2 tl Worcestersaus (merk bulldog)
1 1/2 tl oestersaus
1 tl suiker
Pindacrunch ​
2 el gegrilde gezouten pinda noten (grof gehakt)
2 el krokante gefrituurde uitjes
Bord klaarzetten
2 bladeren ijsbergsla

Bereiding

Kruid het kalfslapje met peper en zout, paneer in bloem, eiwit en panko. Frituur gedurende 5 min op 170 graden. ​
Meng alle ingrediënten voor de tonkatsu saus. ​
Meng een beetje tonkatsu saus onder de spitskool. Snij het kalfsvlees in reepjes van 1 cm en verdeel deze over 2 ijsbergsla bladen. Lepel wat tonkastu saus over het vlees, leg de spitskool hierop en tot slot de mengeling van ui en pinda. ​
Rol toe en eet op!

 


Ann Ramaekers

PR Manager, oSérieux! PR & Events

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over European Veal Campaign


Kalfsvlees is een echt paradepaardje van ons gastronomisch erfgoed en de recepten op basis van kalfsvlees zijn onlosmake- lijk verbonden met de Europese culinaire cultuur: blanquette, escalope milanese, kalf marengo, ... Om het belang en de uitzonderlijke eigenschappen te benadrukken, heeft Europa besloten een campagne ter promotie van kalfsvlees te co-financieren in België, Frankrijk en Italië. De campagne heeft tot doel om het belang van de productie van kalfsvlees in Europa te versterken en de consumptie te bevorderen door middel van een uitgebreide actiecampagne.

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, is bijzonder blij dat de Europese campagne ‘MET KALFSVLEES SMAAKT HET NOG BETER’ ook in België uitgerold wordt. Belgen houden van lokaal vlees en maar liefst 85% van het Europees kalfsvlees wordt geproduceerd in Nederland, Frankrijk, Italië en België. Kalfsvlees is niet alleen lekker, het past in een evenwichtig voedingspatroon en je kan er eindeloos culinair mee variëren. Kalfsvlees verdient dan ook een plekje op het menu van ieder Belgisch gezin.

Meer info & recepten: gekopkalfsvlees.be

De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat. Bezoek de nubel.be website voor meer informatie en aanbevelingen over evenwichtige voeding.

The European Union supports campaigns that support high quality agricultural products.