Hitlijst eindejaarsgerechten met kalfsvlees in de hoofdrol
De prijs voor het mooiste feestbord goes to...
Kalfsfilet, jus van hoorn des overvloeds, pastinaak, waterkers by Myriam Minne, hap & tap
Wat een fijn recept, al zeg ik het zelf! Het ideale recept voor wie vlees wil met Kerst, maar liever niet kiest voor wild. In dat geval is een mals stukje kalfsfilet een uitstekend alternatief. Het recept is in grote mate gebaseerd op een recept tijdens mijn laatste kookles bij chef Jo Nelissen, maar ik voegde er nog wat leuke elementen aan toe, zoals gedroogde en gefrituurde pastinaakschil met cacao. Hoe origineel is dat! - Myriam Minne
Kalfsfilet_MyriamMinne.docx
DOCX - 17 Kb
De prijs voor de origineelste combi goes to...
Kalfsvlees met geroosterde schorseneren & feta crème by Stefaan De Winter, Blog Vivant
December, de maand van lekker eten en genieten! Daarom had ik na een dessertje, ook de smaak te pakken om een feestelijk hoofdgerecht te creëren. Deze keer ging ik aan de slag met Kalfsvlees van bij ons! Je kan dit op zoveel manieren bereiden. Ik ging aan de slag met schorseneren en fetacrème en die smaken samen waren zo lekker dat ik het graag met jullie deel! - Stefaan De Winter
Kalfsvlees met geroosterde schorseneren_BlogVivant.docx
DOCX - 15 Kb
De prijs voor het kleurrijkste kerstbord goes to...
Kalfstartaar met rode biet en raap by Kris Herrijgers, KrisKookt
Voor dit recept snijden we niet alleen tartaar van lekker zacht kalfsvlees. We snijden ook een tartaar van rode biet en raap. Verder wordt dit gerecht geserveerd met chips van rode biet en een mayonaise van Elixir d’Anvers als kruidige smaakmaker. Een wondermooi feestgerecht toch? - Kris Herrijgers
Kalfstartaar met rode biet en raap_Kriskookt.docx
DOCX - 16 Kb
De prijs voor de lekkerste klassieker goes to...
Kalfsfilet met pastinaak, oesterzwammen, veenbessen-compote en kroketjes by Caroline Dhondt, avocado van de duivel
En een zichzelf respecterend foodie, die is uiteraard al bezig met zijn feestmenu. Mijn ‘mood’ dit jaar? Let’s keep it simple & tasty! Toen ik gevraagd werd door www.gekopkalfsvlees.be om een feestelijk recept te ontwikkelen, dacht ik meteen aan een heerlijk klassiek gerecht, met een puur stukje vlees, dat je vlak voor het serveren in de pan kan bakken. Daarbij enkele lekkere side dishes, een goei sauske en uiterááárd kroketjes! - Caroline Dhondt
Kalfsfilet met pastinaak_CarolineDhondt.docx
DOCX - 18 Kb
De prijs voor de origineelste fusion goes to...
Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje van Sven Ornelis, Would be Chef
Ik ben een grote liefhebber van kalfsvlees. En zeker in deze Italiaanse bereiding komt het subtiele lekkere kalfsvlees prima tot zijn recht. De citroen, de bouillon, de boter, de peterselie en de kappertjes maken zo'n heerlijke zijdezachte saus. Maak daar wat lekkere pasta bij en een luxueus slaatje, en je hebt een absoluut topgerecht. Heerlijk trouwens met een glaasje Chardonnay uit mijn eigen wijnassortiment:) Sven Ornelis, Would Be Chef
Kalfspiccata_Wouldbechef.docx
DOCX - 20 Kb
Ann Ramaekers
PR Manager, oSérieux! PR & Events