Hitlijst eindejaarsgerechten met kalfsvlees in de hoofdrol

De prijs voor het mooiste feestbord goes to...

Kalfsfilet, jus van hoorn des overvloeds, pastinaak, waterkers by Myriam Minne, hap & tap

Wat een fijn recept, al zeg ik het zelf! Het ideale recept voor wie vlees wil met Kerst, maar liever niet kiest voor wild. In dat geval is een mals stukje kalfsfilet een uitstekend alternatief. Het recept is in grote mate gebaseerd op een recept tijdens mijn laatste kookles bij chef Jo Nelissen, maar ik voegde er nog wat leuke elementen aan toe, zoals gedroogde en gefrituurde pastinaakschil met cacao. Hoe origineel is dat! - Myriam Minne

Kalfsfilet_MyriamMinne.docx

DOCX - 17 Kb

De prijs voor de origineelste combi goes to...

Kalfsvlees met geroosterde schorseneren & feta crème by Stefaan De Winter, Blog Vivant

December, de maand van lekker eten en genieten! Daarom had ik na een dessertje, ook de smaak te pakken om een feestelijk hoofdgerecht te creëren. Deze keer ging ik aan de slag met Kalfsvlees van bij ons! Je kan dit op zoveel manieren bereiden. Ik ging aan de slag met schorseneren en fetacrème en die smaken samen waren zo lekker dat ik het graag met jullie deel! - Stefaan De Winter

Kalfsvlees met geroosterde schorseneren_BlogVivant.docx

DOCX - 15 Kb

De prijs voor het kleurrijkste kerstbord goes to...

Kalfstartaar met rode biet en raap by Kris Herrijgers, KrisKookt

Voor dit recept snijden we niet alleen tartaar van lekker zacht kalfsvlees. We snijden ook een tartaar van rode biet en raap. Verder wordt dit gerecht geserveerd met chips van rode biet en een mayonaise van Elixir d’Anvers als kruidige smaakmaker. Een wondermooi feestgerecht toch? - Kris Herrijgers

Kalfstartaar met rode biet en raap_Kriskookt.docx

DOCX - 16 Kb

De prijs voor de lekkerste klassieker goes to...

Kalfsfilet met pastinaak, oesterzwammen, veenbessen-compote en kroketjes by Caroline Dhondt, avocado van de duivel

En een zichzelf respecterend foodie, die is uiteraard al bezig met zijn feestmenu. Mijn ‘mood’ dit jaar? Let’s keep it simple & tasty! Toen ik gevraagd werd door www.gekopkalfsvlees.be om een feestelijk recept te ontwikkelen, dacht ik meteen aan een heerlijk klassiek gerecht, met een puur stukje vlees, dat je vlak voor het serveren in de pan kan bakken. Daarbij enkele lekkere side dishes, een goei sauske en uiterááárd kroketjes! - Caroline Dhondt

Kalfsfilet met pastinaak_CarolineDhondt.docx

DOCX - 18 Kb

De prijs voor de origineelste fusion goes to...

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje van Sven Ornelis, Would be Chef

Ik ben een grote liefhebber van kalfsvlees. En zeker in deze Italiaanse bereiding komt het subtiele lekkere kalfsvlees prima tot zijn recht. De citroen, de bouillon, de boter, de peterselie en de kappertjes maken zo'n heerlijke zijdezachte saus. Maak daar wat lekkere pasta bij en een luxueus slaatje, en je hebt een absoluut topgerecht. Heerlijk trouwens met een glaasje Chardonnay uit mijn eigen wijnassortiment:) Sven Ornelis, Would Be Chef

Kalfspiccata_Wouldbechef.docx

DOCX - 20 Kb

Ann Ramaekers

PR Manager, oSérieux! PR & Events

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over European Veal Campaign


Kalfsvlees is een echt paradepaardje van ons gastronomisch erfgoed en de recepten op basis van kalfsvlees zijn onlosmake- lijk verbonden met de Europese culinaire cultuur: blanquette, escalope milanese, kalf marengo, ... Om het belang en de uitzonderlijke eigenschappen te benadrukken, heeft Europa besloten een campagne ter promotie van kalfsvlees te co-financieren in België, Frankrijk en Italië. De campagne heeft tot doel om het belang van de productie van kalfsvlees in Europa te versterken en de consumptie te bevorderen door middel van een uitgebreide actiecampagne.

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, is bijzonder blij dat de Europese campagne ‘MET KALFSVLEES SMAAKT HET NOG BETER’ ook in België uitgerold wordt. Belgen houden van lokaal vlees en maar liefst 85% van het Europees kalfsvlees wordt geproduceerd in Nederland, Frankrijk, Italië en België. Kalfsvlees is niet alleen lekker, het past in een evenwichtig voedingspatroon en je kan er eindeloos culinair mee variëren. Kalfsvlees verdient dan ook een plekje op het menu van ieder Belgisch gezin.

Meer info & recepten: gekopkalfsvlees.be

De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat. Bezoek de nubel.be website voor meer informatie en aanbevelingen over evenwichtige voeding.

The European Union supports campaigns that support high quality agricultural products.