Broodje vitello tonnato
een overheerlijk broodje met de échte smaak van Italië
Vitello Tonnato is een van de meest verrassende Italiaanse gerechten waar talloze variaties van bestaan. Wij zijn alvast fan van dit overheerlijke broodje Vitello Tonnato, bedacht door foodie Stephanie Bex.
Stephanie Bex is gek op kalfsvlees: 'Kalfsvlees is echt een super veelzijdig product om mee aan de slag te gaan in de keuken. Dit broodje Vitello tonnato is gewoon delizioso."
Broodje vitello tonato
Een recept van Stephanie Bex, zoals gezien in Njammie!
Ingrediënten voor 4 personen
4 ronde broodjes
1 stuk kalfsbil
100 gr tonijn
3 el mayonaise
1 el kappertjes
1 tl mosterd
1 tl ketchup
100 gr rucola
50 gr zongedroogde tomaatjes
peper - zout
boter
Bereiden:
Verhit een klontje boter in een pan op het vuur. Schroei er het stuk kalfsvlees in aan langs alle kanten. Kruid met peper en zout en laat het vlees vervolgens volledig afkoelen.
Doe de tonijn, kappertjes, mayonaise, mosterd, ketchup, peper en zout in de food processor. Mix tot een gladde massa.
Snijd de broodjes open. Snijd het kalfsvlees in dunne plakjes en beleg hiermee de broodjes. Lepel er wat van de tonijnsaus over en werk nog af met rucola en zongedroogde tomaatjes.