Broodje vitello tonnato

een overheerlijk broodje met de échte smaak van Italië

Vitello Tonnato is een van de meest verrassende Italiaanse gerechten waar talloze variaties van bestaan. Wij zijn alvast fan van dit overheerlijke broodje Vitello Tonnato, bedacht door foodie Stephanie Bex.

Stephanie Bex is gek op kalfsvlees: 'Kalfsvlees is echt een super veelzijdig product om mee aan de slag te gaan in de keuken. Dit broodje Vitello tonnato is gewoon delizioso."

 

Broodje vitello tonato

Een recept van Stephanie Bex, zoals gezien in Njammie!

Ingrediënten voor ​ 4 personen

4 ronde broodjes

1 stuk kalfsbil

100 gr tonijn

3 el mayonaise

1 el kappertjes

1 tl mosterd

1 tl ketchup

100 gr rucola

50 gr zongedroogde tomaatjes

peper - zout

boter

Bereiden:

Verhit een klontje boter in een pan op het vuur. Schroei er het stuk kalfsvlees in aan langs alle kanten. Kruid met peper en zout en laat het vlees vervolgens volledig afkoelen. 

Doe de tonijn, kappertjes, mayonaise, mosterd, ketchup, peper en zout in de food processor. Mix tot een gladde massa. 

Snijd de broodjes open. Snijd het kalfsvlees in dunne plakjes en beleg hiermee de broodjes. Lepel er wat van de tonijnsaus over en werk nog af met rucola en zongedroogde tomaatjes. 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over European Veal Campaign


Kalfsvlees is een echt paradepaardje van ons gastronomisch erfgoed en de recepten op basis van kalfsvlees zijn onlosmake- lijk verbonden met de Europese culinaire cultuur: blanquette, escalope milanese, kalf marengo, ... Om het belang en de uitzonderlijke eigenschappen te benadrukken, heeft Europa besloten een campagne ter promotie van kalfsvlees te co-financieren in België, Frankrijk en Italië. De campagne heeft tot doel om het belang van de productie van kalfsvlees in Europa te versterken en de consumptie te bevorderen door middel van een uitgebreide actiecampagne.

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, is bijzonder blij dat de Europese campagne ‘MET KALFSVLEES SMAAKT HET NOG BETER’ ook in België uitgerold wordt. Belgen houden van lokaal vlees en maar liefst 85% van het Europees kalfsvlees wordt geproduceerd in Nederland, Frankrijk, Italië en België. Kalfsvlees is niet alleen lekker, het past in een evenwichtig voedingspatroon en je kan er eindeloos culinair mee variëren. Kalfsvlees verdient dan ook een plekje op het menu van ieder Belgisch gezin.

Meer info & recepten: gekopkalfsvlees.be

De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat. Bezoek de nubel.be website voor meer informatie en aanbevelingen over evenwichtige voeding.

The European Union supports campaigns that support high quality agricultural products.